Велопоход "С колело за добро" се проведе днес в Габрово. Събитието бе посветено на Международния ден за борба с наркоманиите и имаше за цел да привлече интереса на младите хора към спорта като алтернатива на рисковото поведение. Организира се от Община Габрово, Общински съвет по наркотични вещества и колоездачен клуб "Янтра-Исполин". То е и част от инициативите, които Габрово посвещава на зелените политики, като носител на екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист“ за 2021 г. 

Над 100 бяха участниците в похода, а в него се включиха още състезателите от колоездачен клуб "Янтра-Исполин" - Габрово, Фондация „Общност в помощ на зависимите“ и младежите-доброволци към Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център. Във велопохода участваха и кметът на Община Габрово Таня Христова и зам.-кметът Мария Йозова.  

Денят започна с велопохода, който премина през централните габровски улици, а след него желаещите от всички възрасти можеха да покажат умения за баланс и добра преценка в състезанието по майсторско каране.

На събитието се оказаха и младоженци, които току що бяха сключили брак.

Повече снимки от събитието можете да видите във фейсбук албума тук. 

  

Жълт код за гръмотевични бури и дъжд от тази нощ
26 юни 2021
Държавното първенство по скокове на батут се проведе в Габрово
27 юни 2021