Вече тече приемането на документи за дневните лагери "Приеми ме на село", които са насочени към младежи от 15 до 19 години от гр. Габрово. В пет еднодневни инициативи те ще прекарат няколко дни в селата Солари, Жълтеш, Армените, Враниловци, Баевци, Червена локва и Чарково, където ще научат повече за селския бит, работата на полето и сред животните, българските обичаи, традиции и занаяти. 

Отворен е приемът на документи за "Приеми ме на село - Възраждане"! Инициативата търси млади хора от 18 до 29 г. от цялата страна и български общности от чужбина. В рамките на две седмици – от 2-ри до 15-ти август две села в габровско – Солари и Свинарски дол, ще променят облика си с техния доброволен труд. Дейностите, които ще се осъществяват от младите хора, с помощта на ментори, са: възстановяване на спирките в селата; почистване и възстановяване на селските чешми; изграждане на дървени компостери, изграждане на инфраструктура по екопътеката от село Солари до Иванилския водопад.

Как се стигна до осмото издание на инициативата, как започна всичко, как се чувстват участниците "Внучета назаем" при своите баби и дядовци "под наем" - можете да видите в линка към предаването "Отблизо" по БНТ, където гостувахме и разказахме преживявания от първо лице.  https://bnt.bg/news/iniciativata-priemi-me-na-selo-v299530-296191news.html

А днес можете да ни гледате в "България в 60 минути" с Мариана Векилска, където ще се включим пряко около 17:45 от село Беломъжите с баба Катя и дядо Георги, баба и дядо под наем с опит за споделяне.  

За дневните лагери "Приеми ме на село" и инициативата "Приеми ма на село - Възраждане" можете да прочетете повече в линка - условия за участие и кандидатстване. 

 

Прекъсвания на електрозахранването във връзка с модернизацията на уличното осветление /28.06. - 01.07. 2021 г./
21 юни 2021
Системата за енергиен мениджмънт на уличното осветление ще бъде въведена след подмяната осветителите и монтиране на всички табла за управление на осветлението
21 юни 2021