На 20 юни, неделя, в Габрово гостува Държавен куклен театър – Търговище с постановката „ФАБРИКА ЗА ЕДНОРОЗИ“. На сцената на Куклен театър Габрово децата ще могат да гледат един прекрасен фентъзи мюзикъл за мечтите от Ева Кьосовска, (авторът, който НЕ написа „Матилда”, „Цар Лъв” и „Ах, този джаз”).

 „Имало едно време едно малко градче. Толкова малко, че даже име си нямало. Всички го наричали „малкото градче”. В градчето живеели хора – нито много, нито малко. Точно толкова, колкото били нужни за живеене в Малкото градче. И вие никога нямаше да научите за него, ако един ден там не се случило нещо много необикновено. ” А какво точно, ще научите в неделя. Две представления, от 11.00 и 12.30 часа, цена на билета – 5 лева.

Пиесата разказва колко е лесно човек да се„продаде”, да жертва мечтите си. И в какво би се превърнал света, ако хората спрат да мечтаят за възвишени, духовни неща и станат роби на материалното. Обещанията на Злата вещица за богатство са всъщност едни сапунени балони, едни фалшиви илюзии. Парите и материалните желания правят хората зависими и в никакъв случай не им помагат да са щастливи.

Вярата, Надеждата и Любовта са крехки и много бързо могат да бъдат унищожени, именно, когато светът спре да мечтае. Вие, не спирайте да мечтаете, а елате в театъра, да изживеем приказката на мечтите заедно!

От играта до епоса: студенти актьори от НБУ с две представления в Габрово
17 юни 2021
Старият Каменски мост (дн. Шиваров мост) е построен преди 245 години
17 юни 2021