Габрово отново е част от Международната колоездачна обиколка на България, този път и като етап на състезанието, и като негов финал.

Обиколката ще стартира на 30 юни в София и ще финишира на 5 юли в Габрово, като ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра, които са разпределени в пролог и 5 етапа с общ старт.

Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 1 юли на площад Народното събрание в София в 12.15 ч., след което колоездачите ще потеглят по първия етап София – Пловдив, с дължина от 178 км. 

Вторият етап Пловдив – Троян е с дължина от 113 км и ще стартира на 2 юли. 

На 3 юли е третият етап Троян – Сливен. Той е 180 км и ще започне пред сградата на Община Троян в 12 ч. като финалът в Сливен, пред сградата на общината, се очаква да бъде около 16.30. Премийни спринтове ще има в Габрово и Казанлък, а премията за Катерачи Шипка е от 1-ва категория. Първата част от етапa, включително 13-километровото изкачване на Шипка, ще даде възможност за множество атаки и ще бъде интересно поведението на отбора, в чиито редици е жълтата фланелка. Дали ще се опитат да затворят етапа и изцяло да го контролират, или ще бъдат по-пасивни? Има всички предпоставки да станем свидетели и на разкъсване на колоната и образуване на няколко групи.

Четвъртият етап Сливен – Бургас е дълъг 108 км. 

Последният, 5 етап, е Карнобат – Габрово с дължина 188 км. Стартът е предвиден за 5 юли в 11.45 пред сградата на община Карнобат, а финалът в Габрово на пл. "Възраждане" се очаква около 16.30. Без никакво съмнение това е кралският етап в обиколката, който според замисъла на организаторите трябва да се окаже и решаващ за крайното класиране. За разлика от 3тия етап, когато изкачването на Шипка е разположено в началото, тук то е в края на етапа и е с дължина от 13.5 км. Не трябва да се забравя и за натрупаната умора от предишните етапи, както и евентуален страничен вятър в района на Сливен. 

 

Обявена обществена поръчка ДОСТАВКА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ
16 юни 2021
Георги Чапкънов през погледа на Иван Бакалов
16 юни 2021