Един от 13-те центъра ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021-2025 г. беше открит тържествено днес в Габрово. Той се намира на ул. „Брянска“ 30, в сградата на НТС.

Европа директно Габрово работи на територията на Габровската търговско-промишлена палата от 2008 г. Той покрива територията на габровска и ловешка област и е познат с дейността си. За пети пореден мандат работата му е оценена високо и Габровската търговско-промишлена палата продължава да бъде партньор на Европейската комисия за извършване на дейности за периода 2021 – 2025 г. Той е част от общо 424 центъра от новото поколение в целия ЕС.

"Целта на новото поколение центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО е гражданите да имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз, да укрепят важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те.

Екипите на ЕВРОПА ДИРЕКТНО ще помогнат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще стимулират възстановяването чрез информация за плана NextGenerationEU и ще насърчават зеления и цифровия преход.

Новите центрове ще насърчават също така активното европейско гражданство в училищата и ще се координират с други мрежи на ЕС в регионите, като осигуряват по-лесен достъп до информация на местно равнище за гражданите, организациите и предприятията.", обясни дейността на центъра Галина Михнева, ръководител на Европа директно Габрово и Изпълнителен директор на Габровската търговско-промишлена палата.

Лентата на центъра беше срязана от кмета на Габрово Таня Христова, Стиляна Тинчева – зам. Областен управител и Цветан Кюланов – и.д. Ръководител на Представителството на ЕК в България. А задачата да поздравят гостите и партньорите на центъра беше поверена на малчуганите от детска градина „Мики Маус“.

Повече снимки от деня можете да видите във фейсбук профила на Община Габрово

 

До 11 юни се приемат предложения за благоустройство на пространството до новоизградената църква в квартал Младост
9 юни 2021
„Любовни истории“ на габровския театър с премиера в София
10 юни 2021