Петото национално средношколско състезание „Енергетиката и ние” се проведе в дистанционна форма на 26 март 2021 година. Темата на събитието е „ПРИНОСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕЛЕН ПАКТ“. Организатори са Технически университет - Варна, Община Варна и РУО - Варна.

В състезанието взеха участие ученици от VI до XII клас, като формите за участие са есе или презентация на портфолио, макет, образователен модул или кратък филм.

В него се включиха Виктория Красимирова Димова, 7 А клас, Виктория Драгомирова Цанева от 7 А клас и Ивайла Тихомирова Атанасова от 6 Б клас при ОУ „Свети Свети Кирил и Методий", Габрово. Виктория Красимирова Димова и Виктория Драгомирова Цанева се представиха с проекта „Замърсяването на въздуха не винаги е проблем, който виждаме, но последиците за здравето ни са сериозни“ и се класираха на второ място с 87 точки от общо 100. Ивайла Тихомирова Атанасова от 6 Б клас се представи с проекта „Днес, когато търсим причината за влошаването на околната среда….“ Тя е най-малката участничка в състезанието. Класира се на 4 място в пета секция с 79 точки от общо 100.

Габровката Петя Цонева спечели Славейковата награда
7 юни 2021
Набират се допълнителни преброители и контрольори за Преброяване 2021
8 юни 2021