Националното състезание по безопасност на движението по пътищата, за възрастова група V-VII клас, ще се проведе от 4 до 6 юни в Габрово. То се организира и провежда за първи път, в изпълнение на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите към безопасно и културно поведение на пътя.

Домакин на състезанието е Регионално управление на образованието – Габрово с подкрепата на Община Габрово и Областна администрация – Габрово, а мястото на провеждане е начално училище „Васил Левски“.

За националния кръг на състезанието са класирани 16 училищни отбора, победители в областните кръгове в страната, а в града ни ще пристигнат около 90 участници и треньори. Нашата област е представена от учениците от ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово, които заеха първо място на областното състезание. 

Във втората възрастова група VIII - X клас, представители на областта са учениците от ПТГ "Никола Василиади". Те ще се състезават в гр. Русе. 

Състезанието е в две части - писмен тест и практическа част с велосипед. 

Целта на състезанието е да подпомогне възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Да подкрепи учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това. Чрез провеждането на състезанието могат да се проследят и някои резултати на учениците, придобити в следствие на обучението в системата на предучилищното и училищното образование.

Снимки от провеждането на областния краг на състезанието можете да видите в линка към фейсбук профила на община Габрово. 

Дневен лагер „Приеми ме на село“ очаква своите нови приятели
28 май 2021
145 години от смъртта на Тотю Иванов
28 май 2021