"Карнавал Габрово обявява конкурс за карнавална витрина!" - това обявиха габровските карнавалисти в сайта и фейсбук профила на Карнавала в Габрово. Карнавалът ще се проведе на 22 май и ще бъде малко по-различен от обикновено - през целия ден и статичен - ще се движат хората, а карнавалът ще ги гледа!

Ето и съобщението, което беше публикувано за конкурса:

"Карнавал Габрово обявява конкурс за карнавална витрина!

Това ще рече, че даваме три награди - от 300, 500 и 1000 лв., на габровския бизнес, който най-добре провокира минувачите да се смеят и снимат, снимат и смеят! И представят най-добре духа на карнавала!

Как?

С нарисувани витрини. С маскирани манекени. С цяла карнавална картина на витрината. С велика концепция, достойна за световните търговски улици и молове! С материали и идеи, които да накарат дизайнерите на витрини да си тъпчат шапките! С карнавални късмети, менюта, ястия, маскиран персонал. С висулки, стърчулки, бои, надписи, живи хора, животни, макети, ракети, балони, екрани, лепенки и всичко, което се сетите.

С две думи, за да сме ясни: същото като на Коледа, ама на тема Карнавал!

А после?

После ни пратете снимки, видео или направо ни поканете. Описание с няколко изречения винаги е добре дошло. Ще публикуваме витрините и идеите ви, ще разкажем за тях в комуникационните си канали, ще ви тагнем, шернем, лайкнем и кажем на целия свят колко сте готини и да идат да си купят нещо. Крайният срок за изпращане на снимки и видео е 22 май.

Ама не съм на центъра?

Е и? То не може всички в синята зона. Тъкмо клиентите ще дойдат да ви разгледат. А като си бил път от Ябълка до Крушата, ами ще ги похарчиш онези скритите.  

Защо?

Защото сме столица на хумора! Защото винаги сме били находчиви и сме знаели и как да търгуваме, и как да създаваме, и как да се веселим. А и наградата си я бива.

Кой оценява?

Група карнавалисти, които обичат да пазаруват и ги бива да създават карнавал около себе си.

За какво ще гледат?

За добри идеи, карнавален дух, стил, кич и усмихнати хора насреща им.

Награда на публиката?

Ще има. Всички ваши хора могат да ви подкрепят като гласуват за вас под снимката в специалния албум във фейсбук профила на карнавала до 30 май. Обаче гледаме дали вотът е реален и дисквалифицираме.

Как да участвам? Я го обяснете сериозно, че нищо не разбрах:

Уф!

Значи: снимки и видео /ако смятате, че видеото би допълнило представянето/ на вашата витрина, магазин, кафе, банков клон, фурна, сергия, завод и т.н. с карнавална украса могат да бъдат изпратени на адрес carnival@gabrovo.bg до 22 май 2021 г.

Не забравяйте да напишете координати за обратна връзка. Ако екипът ви е по-голям, моля, излъчете представител, който да комуникира с нас и да приеме наградата, ако спечелите.

Снимките ще бъдат качени в специално създаден за целта албум във фейсбук страницата на карнавала https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo, където ще бъдат отбелязани името и мястото на обекта, сайт или фейсбук страница, ако имат такива и желаят. Един обект може да участва с до 5 снимки.

Публиката ще може да избере своя фаворит от качените в албума снимки чрез гласуване. Участниците са свободни да канят своите клиенти и партньори да ги подкрепят с гласуване, но ще бъдат дисквалифицирани участници с нереален вот, получен от групи за организирано гласуване, фейк профили и други.

Тричленно жури, избрано сред организаторите на карнавала, в състав художник, сценарист и фен на пазаруването, ще оценят снимките и видеата, ако е нужно, ще посетят и на място обекта. Ще бъдат излъчени трима победители, които ще получат награди – 300, 500 и 1000 лв. Наградата на публиката ще бъде предметна и ще се определи според вида на обекта, който я спечели и броя на служителите в него. Един обект може да спечели и наградата на публиката, и награда на журито.

Срокът за изпращане на снимки на карнавалните витрини е 22 май.

Датата на Карнавал Габрово 2021 тази година е 22 май.

Срокът за гласуване във фейсбук е 30 май, като гласуването започва с първата качена в албума снимка. Тоест колкото по-рано изпратите своите снимки, толкова по-дълго време ще са видими те в албума.

Срокът за оценка и получаване на наградите е 15 юни. 

Хайде, успех, затаили сме дъх!"

Продължава профилактиката на сиренно-оповестителната система в Габрово
10 май 2021
17 май – Ден на Габрово - програма за празничния ден
10 май 2021