Новият заместник-кмет в Община Габрово с ресор „Строителство, инфраструктура и екология“ е инженер Деян Дончев. От април 2018 г. до назначаването му на новата длъжност той беше началник отдел „Техническа инфраструктура, сгради и съоръжения“ в дирекция „Инфраструктура и екология“ в общинската администрация.

Преди това инж. Дончев беше част от екипа за управление на проекта за Водния цикъл на град Габрово и почти всички реализирани проекти, свързани с благоустрояване и подобряване на транспортната инфраструктура в града.

Деян Дончев е роден на 07.05.1986 г. в град Габрово. Завършва Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия във Велико Търново, специалност „Строителство и архитектура“ и магистратура по специалността „Транспортно строителство“, профил „Пътно строителство“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Кариерата му започва в големи строителни компании, като отговаря за организацията и контрола на строителни обекти, изготвяне на оферти, участие в тръжни процедури, проектиране и изготвяне на екзекутивна документация. Участвал е като проектант в различни екипи при комплексно проектиране на инфраструктурни обекти и проекти, свързани с организация и безопасност на движението. Членува в „Камара на инженерите в инвестиционното проектиране“ в град Велико Търново.

Запис от гостуването на инж. Деян Дончев в превадането "Часът на Габрово" по Бумрернаг ФМ, чуйте тук.

 

 

„Моето зелено Габрово“ - конкурс за есе и рисунка, посветени на наградата „Европейски зелен лист“
16 март 2021
От 17 март до 3 април учениците от 5-и до 11-и клас в габровска област преминават на обучение в електронна среда
16 март 2021