Да спортуваме заедно! Да се храним здравословно! Да бъдем активни! Пет институции обединяват своите усилия зад този призив в общ спортен празник, който ще се проведе на 16 октомври 2014 г. от 14:00 часа на площад „Възраждане“ в Габрово.

Областен информационен център – Габрово, Европейски информационен център „Европа директно“, Регионален инспекторат по образованието - Габрово, Център за кариерно ориентиране и Община Габрово си подават ръка, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и в доказателство, че обединени от обща добра кауза можем да постигаме целите си заедно.

В инициативата ще вземат участие над 250 деца на възраст от 9 до 19 години от училищата в област Габрово, които ще премерят сили в: пешеходна обиколка на обекти, изградени с европейски средства; състезание по приложно колоездене; крос за момичета и момчета; ролеви игри; образователна щафета на тема „Здравословно хранене“ - състезания, които да амбицират младите хора да бъдат по-предприемчиви и активни.

През целия ден на събитието, всеки може да получи нова книга срещу непотребна хартия на информационния щанд по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“.

Събитието се провежда в рамките на общата инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България „ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО“. То е в подкрепа на Европейския ден на здравословното хранене – инициатива на ЕК, която Европейският информационен център „Европа директно“ – Габрово организира ежегодно на територията на област Габрово. Спортната проява подчертава и важността на кампанията на Българската асоциация „Спорт за всички“, чрез инициираната най-лесно достъпна и естествена физическа активност – ходенето.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Над 250 деца спортуваха заедно в Габрово