Грамота за обогатяване на целогодишното туристическо предлагане в България бе връчена на Община Габрово по време на десетото издание на туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. Международното събитие се проведе под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката от 10 до 13 октомври в курорта Пампорово.

В изложението се включиха български планински и морски курорти, както и представители от Турция, Гърция, Германия, Унгария, Молдова, щата Тексас от Съединените американски щати, хотелиери, туроператори, туристически сдружения и бизнес организации. Община Габрово участва с два представителни щанда по време на борсата. Регионът беше представен чрез реализацията на проектите „Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура в община Габрово” и „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“.

По втория проект експерти от трите Общини презентираха новото регионално туристическо семейство, както и предвидените в разработката дейности. Участието беше съпътствано с дискусия за ролята на интегрираните туристически продукти, като градация към подобряване на предлагането в България. Изказванията поставиха фокус върху възприемането на региона като зелена дестинация, с добри предложения за културен, приключенски и събитиен туризъм – идея, залегнала и в маркетинговата стратегия на Община Габрово в областта на туризма.

На изложението за първи път бяха представени и осем нови туристически пакета, включващи обекти от общините Габрово, Трявна и Севлиево. Показани бяха дейностите по обновяване на АЕК „Етър”, АИР „Боженци”, Дечковата къща и бившата сграда на Регионален исторически музей, която ще се превърне в интерактивен музей на индустрията.

През тази година се навършват 80 години от създаването на Пампорово като туристически курорт с национално значение. В рамките на изложението се състояха тематични изложби, прожекции на рекламни филми и дискусии по актуални за туристическия бизнес теми.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово с награда по случай Световния ГИС ден – 20 ноември