Областен информационен център – Габрово се представи със собствен щанд  на първия национален фестивал „Семе българско“, който се проведе в парк „Казармите“ в Севлиево на 12 април 2014 г.

Над 100 посетители бяха консултирани на място по време на събитието относно възможностите за финансиране с европейски средства през новия програмен период 2014 - 2020 година и добрите практики от региона и страната, реализирани до момента.

Присъствието на ОИЦ – Габрово сред представителите на местните производители, земеделски кооперации, билкопроизводители и гостите на фестивала имаше за цел да насърчи изконната българска предприемчивост като достигне до повече хора с информация и експертна подкрепа.

Щандът на ОИЦ – Габрово бе разположен редом до организации, фирми и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био-производството.

На множество въпроси на посетители отговориха представителите на центъра по време на събитието – възможности за финансиране на различни бизнес начинания, наемане на безработни, подкрепа за млади хора, инвестиции в сферата на образованието и науката. Експертите запознаха млади хора на възраст от 17 до 21 години и с инициативата „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България.

Националният фестивал „Семе българско“, който организаторите обещават да направят традиционен, си поставя за цел да съхрани традициите и продължи във вековете рода български, българската нация, българските породи и видове. В двата празнични дни на Лазаровден и Цветница гостите на фестивала имаха възможност да посетят семенна борса, базар „Домашна трапеза“, информационна борса и да се насладят на богата фолклорна програма.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Опертивна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Първите 7 години на Габрово в ЕС /програма/