На 17 август 2013 г. от 18:00 часа на площада в с. Поповци Областен информационен център - Габрово организира открита приемна, която беше част от инициативата „Европа при нас“, организирана заедно с читалището в селото.

Събитието премина с участието на ученици, които с помощта на своя ръководител  – Нели Пенева, бяха подготвили специално направени от тях сувенири, картички, цветя, както и традиционни за някои от държавите-членки на ЕС ястия. Децата разказаха за столицата, официалният език, валутата и традиционната храна на държавите в Европа.

Експертите от ОИЦ – Габрово запознаха присъстващите със своята дейност, обобщиха накратко направеното до момента и приканиха жителите да посетят щанда на центъра, където могат да намерият информация както за осъществените и бъдещи проекти в област Габрово, така и текстове за Националната стратегия, за Европа 2020, за постигнатото до момента по оперативните програми и добри практики от страната и региона. Освен това аудиторията беше призована да задава своите въпроси на екипа на Областен информационен център, които с удоволствие да им помогнат и отговорят.

Събитието е част от поредица от информационни срещи, които са организирани съвместно с мрежата „Глоб@лни библиотеки“ в област Габрово.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Над 100 посетители за Дни на интелигентната енергия в Габрово