На 15 август 2013 г. в залата на Народно читалище „Дядо Стойно – 1927“ в с. Поповци Областен информационен център - Габрово организира информационна среща на тема „Европа при нас“.

На нея присъстваха кметът на с. Поповци Румяна Иванова, секретарят и председателят на читалището Недялка Пенева и Невена Пенева, малки и големи жители на селото.

Експертите от ОИЦ – Габрово запознаха аудиторията с най-успешните проекти на територията на област Габрово, изпълнени по различните оперативни програми през вече отминаващия програмен период 2007-2013 година, които да послужат като пример за бъдещите бенефициенти и да дадат нагледна информация какво е постигнато до тук.

По време на събитието беше проведена игра с публиката, викторина с въпроси, свързани с дейността на Европейския съюз, неговото създаване, функциониране и любопитни факти от съществуването му. За всички участници имаше подаръци и изненади от екипа на Областен информационен център – Габрово.

Събитието е част от поредица от информационни срещи, които са организирани съвместно с мрежата „Глоб@лни библиотеки“ в област Габрово.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Опертивна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Открита приемна "Европа при нас" в с. Поповци