На 5 февруари 2013 г. от 11 часа в зала 200 на Община Севлиево Областен информационен център – Габрово представи основните стъпки за електронно кандидатстване, възможностите на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН), както и Годишния план за дейността си.

Публичният модул на ИСУН предоставя структурирана и обобщена информация за изпълнението на Оперативните програми с възможности за търсене на различни нива.

Модулът „Електронни услуги за бенефициенти" подпомага кандидатите при подаване на проектно предложение, както и спестява съобразяването им с работното време на различните администрации. Същевременно чрез него по електронен път се отчитат вече одобрените проекти и се проследява изпълнението им. Към момента документите само по част от отворените мерки се подават електронно, а пълната електронизация на процесите на кандидатстване, финансово управление и контрол ще станат факт през 2016 година.

Събитието предизвика спонтанна и ползотворна дискусия за функционалността на ИСУН и нейните възможности. Достигна се до конкретни предложения и препоръки за оптимизиране на системата, с цел улесняване на масовия потребител.

Областен информационен център - Габрово (ОИЦ) е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.302-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Поредица от посещения на младежи в ОИЦ – Габрово