На 25 и 26 януари 2013 г. в хотел „Боженци“, с. Черневци Областен информационен център – Габрово ще проведе семинар на тема „Подобряване на съвместната работа по отразяване на проекти, финансирани от европейските фондове и нов програмен период“. Двудневното събитие е насочено към медии, специалисти по връзки с обществеността в общините и експерти по публичност на проекти и проектни звена. Целта на семинара е да се подобри комуникацията и качеството на съвместната работа при отразяването на проекти, финансирани със средства от ЕС.

В първия ден от събитието лектор ще бъде Севелина Игнатова – държавен експерт в дирекция „Програмиране на средствата от ЕС“ към Администрацията на Министерски съвет, която ще представи лекция на тема: „Нов програмен период и нови оперативни програми“. Ще бъдат проведени дискусии за набелязване на проблемните области в комуникацията между медиите и различните екипи по връзки с обществеността. С интересни ролеви игри и групов коучинг ще се търси разпознаване и респектиране на различните стилове комуникация. Фасилитатор на дискусиите ще бъде Милена Драгова – управляващ съдружник в международна консултантска организация с 25-годишен опит в сферата на организационното консултиране и обучения за възрастни.

Вторият ден ще започне с лекция на тема „PR, комуникационни стратегии и планове“, водена от Мартина Шопова – директор "Проекти и проектно финансиране" в On!Fest, журналист във водещи български медии и доскорошен съветник по медийните въпроси на Министъра по управление на средствата от ЕС. Ще бъде проведена и практическа работа по групи за изготвянето на  комуникационен план на проект с европейско финансиране и неговото отразяване в медиите. Модератор на семинара ще бъде Михаела Малеева - изпълнителен директор на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините /АСКО/ и преподавател в Института за публична администрация.

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево ОИЦ – Габрово показа стъпките за електронно кандидатстване на потенциалните бенефициенти в Севлиево