Областен информационен център – Габрово проведе среща с медиите от областта, на която представи новите възможности в услуга на гражданите, предоставени в новооборудвания офис на центъра. Мулти тъч скрийновете в залата на ОИЦ – Габрово, както и попълнената с литература за европейските проекти и програми библиотека, са на разположение на заинтересованите от всички икономически сектори лица. Всеки, който желае, може да получи както информация за точно определена програма или мярка, така и помощ в търсене на най-подходящото финансиране за конкретна идея.

   

ОИЦ – Габрово се превърна в основен източник на информация за Структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както и политиката на сближаване на Република България. От началото на своето съществуване до момента се наблюдава нарастващ интерес към услугите, които предлага Областния информационен център. Статистиката показва, че броя на посещенията, отговорите на въпроси от граждани и фирми и броя на организираните събития нарастват с всеки следващ месец, като само за ноември центърът са посетили 42 граждани, отговорено е на 98 въпроса и са проведени 5 събития. Общо за целия период на работа на центъра общата стойност на посетителите е достигнала 198 човека, отговорите на въпроси са 311, а организираните събития - 13.

На гостуващите медии екипът на Областен информационен център – Габрово представи и актуалните към момента схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, както и предстоящите за отваряне процедури. Предоставена бе информация и за предстоящите на 30 ноември събития в Трявна и Габрово, на които ще гостуват представители на Агенция по заетостта.

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 
Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево ОИЦ – Габрово - част от събитията „Европа – България“