Областен информационен център – Габрово взе активно участие в инициативите, които Областна администрация – Габрово организира от 1 до 7 декември по повод седмицата „Европа – България“ в различни населени места на областта.

В рамките на няколко поредни дни събития бяха проведени в читалищата на селата Гостилица в Дряново, Яворец в Габрово и Плачковци в Трявна. Пред жителите на населените места бе представена информация за ползите от членството на България в Европейския съюз. Експертите на ОИЦ – Габрово разказаха за дейността и услугите, които предоставя центъра на своите потребители за осигуряването на лесен достъп до информация по отношение на кохезионната политика на Европейския съюз, нейните цели и съществуващите в България възможности.

Събитията завършиха с програми, подготвени от читалищата домакини - автентични гостилишки народни песни, литературно четене на стихове от европейски автори, танци и театрални изпълнения.

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево „Иновация Норвегия подкрепя бизнес идеи, които създават бизнес постижения”