На 27 ноември 2012 г. Областен информационен център – Габрово проведе информационна среща и приемна в Градската худжествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево. Събитието беше посетено от заинтересовани граждани, представители на частния и публичния сектор.

   

На срещата бяха презентирани всички актуални към момента процедури, ориентирани както към стимулирането и насърчаването на работодателите за назначаване на безработни младежи, така и за професионалното развитие на младите хора по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Освен тях на присъстващите бе разяснена и предстоящата за отваряне процедура „На път“ за насърчаване на географската мобилност на работната сила в България.

В информационната приемна интерес бе проявен към актуалните схеми по останалите оперативни програми и Програмата за развитието на селските райони, както и предстоящите за отваряне процедури през 2013 г.

   

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево ОИЦ – Габрово с новооборудван офис и нарастваща посещаемост