Инфундибулум микрофест е интердисциплинарен проект, включващ визуално изкуство под формата на временна намеса в градската среда.

В рамките на проекта габровската художничка Невена Екимова ще създаде триизмерна инсталация от метал в подлеза до Автогара Габрово.

На 12 октомври 2024 в подлеза ще има и събитие, отворено за публиката, което включва откриване на арт инсталацията, поп-ъп читалня с насоченост към научната фантастика на български език от социализма до наши дни, както и тематичен диджей сет на живо.

Микрофестът, който продължава започналата през 2023 г. инициатива за представяне на изкуство в подлеза, ще привлече разнообразна публика от Габрово и страната.

След успеха на миналогодишния микрофест "Нови тъкачи за Габрово", това ще бъде второ събитие зад което стои фотографът и творчески продуцент - габровката Росина Пенчева.

Снимки: Росина Пенчева

Какво е инфундибулум, чуйте тук:

Крепостта Градище е във фокуса на вниманието - "Часът на Габрово" /17.07.2024 г./ Крепостта Градище е във фокуса на вниманието - "Часът на Габрово" /17.07.2024 г./