Семейството на Лайънс клубовете по света обединява над 1,4 млн членове и 47 000 Lions клуба в над 200 страни и региони.
Мисия, която обединява всички тях е: Да вдъхновява доброволци за дейности в полза на своите общности, да организира и подкрепя хуманитарни дейности, да опазва мира и насърчава разбирателството.

Лайънс клуб Габрово е част от Международното Лайънс движение и основната му цел е да работи в полза на обществото и на нуждаещите се.

Мотото "Ние служим" е водещо и за габровските лайънс членове.

Основните програми, по които работи габровският клуб, са опазването на околната среда, грижата за хората в неравностойно положение, развитието на културата, работата с младите хора и международният младежки обмен, международното сътрудничество и разбирателство, запазването на мира. Вече 12 години Лайънс клуб Габрово откликва на нуждите и потребностите на най-нуждаещите се в нашия регион и работи самостоятелно или заедно с други неправителствени организации, общински и държавни структури по изпълнение на различни доброволчески акции в полза на местната общност.

Президент на Лайънс клуб Габрово за 2021/2022 г. е Десислава Павлова, вице-президент Мария Ганчева.

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Екипът на „Мак Ди“ - „Доброволец на годината – Габрово`21“