"Доброволчеството ми дава сили да направя още някого щастлив"

1. Представете се:

Казвам се Иванка Маринова, на 29 години, горда майка на две деца. Завършила съм  Технически университет Габрово - специалност  "Социални дейности".

Създател съм на една от най-големите габровски групи в социалните мрежи, в които се поставят на дневен ред и хубавите, и лошите неща, които се случват в Габрово.

2. Вие бяхте отличена като „Доброволец на годината – Габрово`21“ за инициативата и реализирането на доброволчески акции, сред които подпомагането на младежи от Габрово да посрещнат и отпразнуват своя абитуриентски бал. Разкажете повече?

Бях решила, преди баловете да намеря деца, нуждаещи се от костюм, рокля, превоз, прическа и др., и да накарам габровци и те да  го пожелаят. Заваляха постове на хора, които искат да помогнат, включетелно от други градове. Много голям помощник ми беше и Жанета Кирчева, която винаги ме напътства, тя ме насочи към такива деца! 

И за щастие, точно и на време, целта беше изпълнена! Балът мина и всички накрая бяха щастливи.

3. Участието в доброволчески дейности изисква ресурси – време, труд, усилия. Какво Ви мотивира?

Винаги ме мотивира крайният резултат! 

4.   Какво Ви дава доброволчеството? 

Дава ми сили, за да направя още някого щастлив.

5. Кой е най-ценният урок от доброволчеството?

Пак ще замеся Жанета, защото когато се засиля с чисто сърце да помогна без да мисля, чувам думите й: "Първо проучваш защо са така тези хора и не бързаш, трябва да бъдеш истински детектив!"

6. Какво е Вашето послание към габровци?

Искам да благодаря на всички в моята група, че винаги приемат идеите ми, винаги се втурват заедно с мен и ми се доверяват. А посланието ми е да не спираме да си помагаме и вместо да се презадоволяваме с нещо излишно, нека го дарим на тези, които нямат и толкова!

 

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Жанета Кирчева - „Доброволец на годината – Габрово`21“