Информационна среща на тема „Европа в моя град: промяната в Трявна“ проведе на 12.02.2020 година Областен информационен център – Габрово. Тя бе заключителен етап на поредица от събития, започнали през есента на 2019 година като съвместна инициатива на Центъра с „Европа директно“ – Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Трявна Марин Маринов и ученици от Средното училище „Петко Рачев Славейков“. Управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева представи етапите на инициативата „Европа в моя град: промяната в Трявна“ и случилото се до момента на тази финална среща, а именно – изложба с най-добрите проекти на общините Габрово, Севлиево и Трявна; състезание „Селфи с Европа“ и дискусия за обекти, които да бъдат изградени с европейски средства през следващия програмен период. Предложенията си за бъдещето на Трявна през 2021-2027 година представиха пред заместник-кмета учениците - участници в проекта. В рамките на срещата те получиха информация за хода на изпълнението на част от тях, идеите на общинска администрация за бъдещи проекти и включването на младите хора в общественото им обсъждане, както и в различни доброволчески инициативи.

Срещата се превърна в емоционален диалог относно бъдещето на красивия балкански град, което трябва да бъде градено с общи усилия, споделена обич и отговорност от неговите жители – малки и големи.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево