Днес е Богоявление. Ако тази нощ небето е чуло желанията ви, те ще се сбъднат, а днес се случва най-големият християнски празник в началото на всяка година след Рождество – Йордановден - денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос.

След тайнството, хората видели с очите си християнското триединство на Отец (гласа), Дух (гълъба, кацнал на рамото на Христос) и Син (земния човек) и започнали да вярват, затова денят се нарича още Богоявление.

До този ден се смята, че дните са опасни и по земята бродят караконджули и демони. С кръщаването на водата "Мръсните дни“ свършват, а светът става безопасно място за живеене.

Поздравете именниците и да си пожелаем прекрасна 2020 година, в която Габрово да бъде още по-добро място за живеене.

По този повод, започваме годината в "Часът на Габрово" с кмета на града Таня Христова. Тя е първият гост в съвместното предава на Община Габрово и радио Бумеранг за 2020-а година.

Историята на Габровския девически манастир „Св. Благовещение“ - "Часът на Габрово" /25.03.2024 г./ Спасителят на Богоявенския кръст в Габрово Йордан Белев в "Часът на Габрово" - /07.01.2020 г./