През последния уикенд на месец август, в Дряново се проведе един от най-мащабните турнири по стрийтбол в страната. За трета поредна година Областен информационен център - Габрово и Община Дряново организират спортното събитие, по случай Международния ден на младежта, като през 2018 година в двудневната спортна надпревара се включиха 52 отбора. В съботния ден на 25 август се разиграха срещите на детско-юношеските групи, а в неделя на баскетболното игрище в СК „Локомотив“ премериха сили отборите на мъжете и жените. Атрактивният формат 3х3 привлече отбори от градовете Габрово, Велико Търново, Севлиево, Троян, Ямбол, София, Сливен, Русе, Шумен, Горна Оряховица и Бургас. В турнира за мъже участваха някои от най-добрите отбори в България, които играят на международни турнири в цяла Европа.

На свой информационен щанд по време събитието Областен информационен център – Габрово предостави информация за възможностите за финансиране с европейски средства, като акцент бе поставен върху актуални процедури, насочени към младежи в подкрепа за стартиране на самостоятелен бизнес.

Много музика, атрактивни награди и спортсменския дух,  заредиха не само участници, но и зрители от всички възрасти. Кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов връчи наградите на всички призьори в категорията на мъжете, а отборите до 14, до 16 и до 18 години бяха наградени от Ивайло Лисичков – директор Дирекция „Инвестиционна и хуманитарна политика“, Община Дряново, Маринела Събева – управител на ОИЦ – Габрово, Данаил Киров – председател на „3х3 Кингс Торнамент“ и Антонио Станков – треньор в БК „Чардафон Орловец“ – Габрово.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево ОИЦ – Габрово представи възможностите за финансиране през 2019 г.