Тема на деня /06.07.2018 г./: Съботни евъргрийни с музиката на Европа!

Една любима на габровци джаз традиция се завръща отново в града – съботните евъргрийни.

Евъргрийните са мелодии, които събират хора от различни поколения, социални групи и дори интереси. Те са познати, лесно се запяват от всички и имат силата да свързват хората и да създават общности. Такъв е случаят с провежданите от 1989 г. съботни евъргрийни в Габрово. До 2010 г., когато се преустанови организирането им, са изпълнени над 400 различни произведения в 280 издания.

Поводът да чуете всичко това е един проект, реализиран по програма Култура на Община Габрово и иницииран от народно читалище „Будителите 2017“, който днес беше във фокуса на Часът на Габрово.

Проектът „Съботни евъргрийни с музиката на Европа“ предвижда организирането на пет издания на съботни евъргрийни през 2018 г. Целта на проекта е да подейства като стимул за възраждане и развитие на клубната музикална сцена и джаз традицията в града. Той ще предложи на слушателите музика с възпитаващо и образователно въздействие, изпълваща сетивата с хармония от мелодичен звук и докосващо душата съдържание на текстовете.

Гости в студиото беше Велина Махлебашиева, представител на НЧ „Будителите 2017“ и маестро Красимир Желязков, ръководител на новосформирания бенд.

"Грижа в дома в община Габрово" - услугата продължава - "Часът на Габрово /28.03.2024 г./ "Часът на Габрово" - Иновационна дестинация Гарово /11.07.2018 г./