Тема на деня /27.06.2018 г./: Детски научно-технически лагер „Млад авиоконструктор” 2018

Преди почти месец в Часът на Габрово разказахме за детския лагер за млади техници, изобретатели и изследователи, който ще се случва в нашия град. Той вече е  в разгара си, а кандидатите за авиоконструктори са толкова много, че желаещите са разделени на две групи.

Целта е да бъде запален интереса у децата към науката и техниката, и да видят наученото на практика. Главен инициатор, организатор и спонсор на лагерите е иновативна машиностроителна фирма от Габрово, а занятията се случват с самия завод.

Но най-голямото приключение предстои, а на него са поканени всички, независимо от възрастта, чиито мечти имат нещо общо с летенето. Защото в събота, на 30 юни, лагерниците Ви каня на летището в с. Драгановци, където ще се случи техническа работилница на открито. Там ще има много неща, които летят и какво още  разказват един пилот инструктор на безмоторни самолети Момчил Риладжиев и Калин Петров - дългогодишен ментор и ръководител на лагера. Повече чуйте в звуковия файл.

 

"Грижа в дома в община Габрово" - услугата продължава - "Часът на Габрово /28.03.2024 г./ „Часът на Габрово“ - Габрово става баскетбол! /06.07.2018 г./