С обща картина на Карнавал 2017 в Габрово, мрежата от 28 информационни центъра в България отбеляза финала на националната инициатива „Заедно за Европа“.

След множество сериозни събития, посветени на три значими годишнини - 60 години Европейски социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от функционирането на областните информационни центрове, мрежата избра да завърши кампанията като се включи в най-мащабната смешна инициатива под мотото „Да изкукуригаме от смях!“.

Тематичната картина бе специално подбрана и представяше ръста на туризма в старопланинския регион. Екипите на центровете, дегизирани като индийци, китайци, арабски шейхове, индианци и други демонстрираха разрастването на мрежата, която освен информация за възможностите за европейско финансиране, ще започне да разпределя фондове от трети страни. Очаква се в скоро време до цялата страна чрез Областните информационне центрове да достигне информация за възможностите за източване на китайските и индийски фондове, директна връзка от Персийския залив за безплатно зареждане с нефт и нефтени продукти, финансиране на малки и големи земеделски стопанства за отглеждане на бизони и други.

С новите услуги Мрежата застава „Заедно за Европа“ в името на нейния растеж и благоденствие.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Младежи от цялата страна участваха в първия по рода си лагер за предприемаческо мислене