Областен информационен център – Габрово е част от национална информационна кампания, която получи престижната трета награда в конкурс  за публична комуникация в рамките на шестото издание на международния форум EuroPcom в Брюксел, Белгия. Инициативата „Да създадем заедно България 2020“ бе проведена през пролетта на тази година от мрежата от 27 Областни информационни центрове и Централното координационно звено към Министерски съвет с подкрепата на Управляващите органи на програмите.

Кампанията събра в едно 600 събития и 50 хиляди участници. Те дадоха предложения и идеи за бъдещи проекти, които могат да се реализират с европейски средства в различни сфери на нашия живот. В Габрово, експертите на Областния информационен център успяха да съберат 265 попълнени формуляра с предложения чрез изнесени приемни в различните общини.

Във втората фаза на кампанията бяха представени конкретните възможности за реализирането на събраните и систематизирани идеи. Организирани бяха и срещи, на които общините бяха информирани за направените предложения, за да могат да ги имат предвид при изготвянето и реализирането на своите планове за управление.

България получава за пръв път европейска награда за комуникация и това е огромен успех за нашата страна, която е финалист сред общо 29 кандидатури от 17 държави. Отличието е гордост за мрежата от Областни информационни центрове, които проведоха кампанията във всяка една община от нашата страна и доказаха за пореден път, че вече са познаваеми, необходими, близо до хората и техните нужди.

Областен информационен център – Габрово се гордее, че е част от този успех и очаква с нетърпение поредната национална инициатива на мрежата, която предстои през ноември.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Областен информационен център – Габрово в подкрепа на студенти с профил „Социални дейности“