След проведена среща с кмета на Община Габрово, проектният мениджър за Северен централен район ДЗЗД „ЕнЕфект Консулт – Русе“, прие първото заявление за интерес и подкрепа по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.

На 2.07.2012 г. започна приемането на заявленията от етажните собственици в 36 градски центрове в страната. Град Габрово е първенец в района, в който попадат и Велико Търново, Разград, Русе, Силистра и Свищов.

Интерес към санирането на домове с евросредства са проявили още 7 домоуправителя на жилищни сгради. Пакетът с документи и помощ за тяхното коректно попълване, можете да получите от екипа на Областен информационен център – Габрово, както и от вече избрания проектен мениджър в Русе.

Очаква се до края на месеца да бъде уточнен и конкретният представител на „ЕнЕфект Консулт – Русе“ в Габрово. Предстоят и информационни срещи с гражданите, които ще бъдат публично оповестени.

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево ОИЦ – Габрово проведе информационна среща с бизнеса в Трявна