На 21 юни 2012 г. на Областен информационен център (ОИЦ) – Габрово гостуваха децата от клуб „Социални умения“ към 2 ОУ „Неофит Рилски“ в гр. Габрово и Ресурсен център за подпомагане обучението и възпитанието на деца със специални образователни потребности.

   

Клубът е създаден по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а целта на посещението беше опознавателна. Екипът на ОИЦ – Габрово запозна своите гости с работата си и представи достъпна и интересна информация за създаването и функционирането на Европейския съюз.

С голямо настроение и желание децата направиха пъстри рисунки, придружени с техните пожелания към екипа на ОИЦ – Габрово за успех и хубаво лято.

   

ОИЦ е създаден по проект на Община Габрово № 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”, договор с регистрационен номер BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Проект BG161PO001-1.2.01-0001 „Енергийно обновяване на българските домове“