С представяне на вдъхновяващите и креативни идеи на участниците завърши четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp 2019. Събитието, организирано от Областен информационен център – Габрово и Община Габрово, се проведе на 4, 5 и 6 юли 2019 г. То събра заедно 50 млади хора от Габрово на възраст от 13 до 19 години, които бяха разделени на 5 отбора и работиха по предизвикателствата „Социални иновации“, „Младежка зона“, „Предприемачество“, „Безопасност на движението по пътищата“ и „Професии на бъдещето“. Те бяха подпомагани от менторите Мирияна Митева и Весислав Илиев – създатели на инициативата „Предприемачът като откривател“; Божидар Цветков – председател на Български младежки форум, експерт в сферата на младежката работа и неформалното образование; доц. Ваня Димитрова – преподавател в НВУ „Васил Левски“, сертифициран треньор и НЛП практик, организатор на състезание за студентски идеи „Speedfunding“, Венелин Добрев – от създателите на позитивната медия „Успелите“ и Марта Петрова от ДА „Безопасност на движението по пътищата“.

Гости на събитието бяха областният управител Невена Петкова, председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, гости и партньори на инициативата.

„Аз съм изключително щастлив човек! Защото имах честта и привилегията да се запозная с всички вас.“, каза кметът Таня Христова. След като изгледа представянето на идеите тя допълни: „В следващите шест седмици ще бъда в очакване да ме потърсите, за да продължим разговорите за тяхната реализация. Считам, че младежкият формат на лагера от тази година задължително трябва да продължи, за да бъде Габрово наистина силно, можещо и знаещо!“

Всички участници в събитието получиха сертификати, а много от тях и награди от партньорите – евродепутатът Андрей Новаков, Български младежки форум и Европейският информационен център „Европа директно“.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

 

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Международна конференция „Индустрия 4.0 и следващия програмен период“ в Габрово