В учителската стая влизат пет усмихнати и красиви момчета. Пристъпват уверено и едно по едно подават ръка за поздрав. Разговаряме кратко, но достатъчно, за да се възхитим на тяхната непринуденост и интелигентност. Пет момчета от Професионалната техническа гимназия „д-р Никола Василиади“ – участниците от област Габрово, отделили от свободното си време в натоварения край на учебната година, изпратили своите предложения за националния конкурс „Имам бизнес идея“ и дошли днес, за да получат поздравления и награди за постигнатия резултат.

Представяме ви ги: Габриел Андреев и Мартин Силвестров от 10 клас с бизнес идея: „Екстремни преживявания“, Александър Кръстинков от 8 клас с бизнес идея: „Клавиатура с тъчпад“, Иван Петров и Цветомир Русев от 10 клас с идеята: „Зареждащ кейс за телефон“.

Всички те бяха участници в онлайн конкурс за най-добра бизнес идея, организиран от Мрежата от 27 ОИЦ в страната и днес получиха своите награди - спийкъри, осигурени от Централния информационен и координационен офис при Администрацията на Министерски съвет. На база онлайн гласуване бяха определени два клипа победители в състезанието, създателите на които ще имат възможност да посетят София Тех Парк в деня на детето 1-и юни и да се срещнат с успешни предприемачи. Наградата печелят Александър Кръстинков и бизнес идеята на екипа Габриел Андреев и Мартин Силвестров.

Очакваме ги с нетърпение след посещението в София, за да споделят своите впечатления от видяното и срещата с победителите от останалите области в страната. Благодарим специално на техния преподавател Пенка Пенева – старши учител по икономика и предприемачество за инициативността да ги мотивира да участват в надпреварата, показвайки им че има смисъл човек да отстоява идеите си.

А те тепърва ще се множат – оставаме сигурни след срещата си с прекрасния екип на ПТГ „д-р Никола Василиади“, разговора с тях и спомена за усмихнатите лица на техните възпитаници, които оставят в екипа ни отпечатък за дни напред.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

 

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Започна регистрацията за Gabrovo Innovation Camp 2019