С много спортни емоции, настроение и усмивки премина отбелязването на Международния ден на младежта в Дряново. В организирания от Областен информационен център – Габрово, Община Дряново и  Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни турнир по стрийтбол се включиха осем отбора от Габрово, Дряново и Севлиево. Участниците премериха сили, в отбори по трима играчи на баскетболното игрище в Спортен комплекс „Локомотив“ град Дряново.

Областен информационен център – Габрово се включва в отбелязването на международния ден на младежта за втора поредна година, за да подкрепи разгръщането на възможностите и потенциала на младите хора и да подпомогне тяхната информираност за пълноценно включване в развитието и прогреса на нашето общество.

На свой информационен щанд по време събитието Областен информационен център – Габрово предостави на присъстващите информация за възможностите за финансиране с европейски средства, като акцент бе поставен върху актуални процедури, насочени към младежи и подкрепа за стартиране на самостоятелен бизнес.

Първенците в турнира по стрийтбол получиха специални награди от Областен информационен център – Габрово, медали и парични премии от Община Дряново.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Засилен интерес към възможностите за европейско финансиране в Трявна, Дряново и Севлиево Над 100 участници в Лагер за иновации в Габрово