Снимка на новина 205
22 юли 2009

Имам ново креватче!

6 детски легла за кърмаческия сектор и 12 легла за майки, пристигнаха днес, 22 юли 2009 г., в детско отделение на МБАЛ „д-р Тота Венкова”. Това стана възможно благодарение на организираната от кмета на Община Габрово Томислав Дончев кампания „Искам ново креватче!” в навечерието на Коледа.
20 юли 2009

Обучение за плановете за местно развитие

На 21 юли от 10.30 до 17 часа и на 22 юли от 9.30 до 12 часа в ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе обучителен семинар-дискусия на тема „Партниране на структурите на гражданското общество с администрацията в процеса на планиране и изпълнение на плановете за местно развитие”.
Снимка на новина 202
17 юли 2009

След намеса на инспектората са почистени две нерегламентирани сметища

На 15 юли 2009 г. в Община Габрово беше получен сигнал за нови нерегламентирани сметища от строителни отпадъци, изхвърлени в района на Първи учебен корпус на Техническия университет, непосредствено до асфалтовия път към квартал Варовник. Направен е оглед на място от служители на Общински инспекторат. Предприети са мероприятия за издирване на физическия извършител, при които са посетени и проверени всички новостроящи се обекти, както и тези, в които се извършва ремонт в кварталите: Баждар, Сирмани, Шенини и Варовник.
16 юли 2009

Резултати от проверките на Общинската комисия по водноспасителна дейност

На 15 юли 2009 г. Общинската комисия по водноспасителна дейност направи проверки на басейновите комплекси на територията на община Габрово. Проверени, относно спазване на изискванията на Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи и Наредба №11 за качеството на водите за къпане.
Снимка на новина 197
16 юли 2009

Представители на правителството и общини от Калининградска област обмениха опит в Габрово

Представители на правителството и общини от Калининградска област бяха на обмяна на опит в Община Габрово на 15 юли 2009 година. Делегацията, водена от представители на Фондация за реформа в местното самоуправление, включваше заместник-министър за работата с общините, началник на административния апарат на правителството, двама представители на общини и други експерти от Калининградска област.
Снимка на новина 199
16 юли 2009

Храмов празник на църквата „Св. пророк Илия” в Боженци

На 20 юли православната църква почита паметта на Св. пророк Илия. За църквата в Боженци, носеща името на светеца, това е не само храмов празник, но и важна годишнина - 170 години от създаването й.
16 юли 2009

Среща на кмета с представители на off-road общността в Габрово

На 15 юли 2009 г. кметът на Община Габрово Томислав Дончев и ръководителят на Общинския инспекторат инж. Климент Кунев проведоха среща с представители на off-road общността в града, в частност ръководството на „Риск клуб Габрово”. Поводът за срещата бяха зачестилите сигнали и оплаквания от граждани за шума, на който са подложени от водачи на състезателни моторни превозни средства, както и демонстративното и понякога опасно за околните шофиране, дори и по натоварените централни улици на града.
Снимка на новина 193
8 юли 2009

Кметът взе първи урок на инструмента чело от гости от Тун

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев и заместник-кметът д-р Нели Савчева се срещнаха с възпитаници на Музикалното училище от региона Тун и техните преподаватели.
3 юли 2009

Партньорство Габрово-Тун

Заместник-секретарят на град Тун Ремо Берлингер ще пристигне на кратко посещение в Габрово на 6 и 7 юли тази година. Господин Берлингер е включен в състава на делегацията от международни наблюдатели на кантон Берн, която ще присъства на парламентарните избори в България и ще посети изборни секции в Смолян и София. Програмата за посещение в Габрово на госта от Тун включва среща с ръководството на Община Габрово, както и запознаване с част от забележителностите на българския партньорски град.
Снимка на новина 188
28 юни 2009

Пътуваща изложба за кан Тервел пристига в Габрово

На 30 юни 2009 г. от 13 часа в Регионалния исторически музей в Габрово ще бъде открита гостуваща фотоизложба „Кан Тервел – Свети крал Тривелий, дипломатът, светецът-воин, спасителят на Европа”. Изложбата е подготвена от фондация „Българска памет”, фондация „Бъднини” и Националния исторически музей и се осъществява с любезното съдействие на „Ротари клуб” – гр. Ловеч.
23 юни 2009

Посещение на посланика на Франция в Габрово

На 25 юни 2009 г. на посещение в Габрово ще бъде посланикът на Франция в България Негово превъзходителство г-н Етиен дьо Понсен, заедно със своята съпруга Каролин дьо Понсен. С него ще бъдат още г-жа Бенедикт Контамен - директор на Център за култура и сътрудничество - Френски институт - София, г-жа Мари-Колет Лалир - Регионално аташе за правата на детето, г-жа Франсоаз Паро – „Лекари на света” и г-жа Весела Банова – представител на сдружение „Дете и пространство”.
Снимка на новина 184
22 юни 2009

Приключи лятното зацветяване на Габрово

Община Габрово извършва зацветяване два пъти в годината – през пролетта и през есента. Текущото поддържане на озеленените площи в град Габрово до края на годината е възложено на „Консорциум паркове и озеленяване” и „Благоустрояване” ЕООД.
19 юни 2009

Официално откриване на Защитено жилище

На 22 юни 2009 г. от 15 часа на ул. „Чардафон” №12, ет. 9, ап. 24 ще се състои официално откриване на Защитено жилище – гр. Габрово.
Снимка на новина 180
18 юни 2009

С изложба "Грехът" Домът на хумора гостува в АЕК "Етър"

Експозицията ще посрещне първите си посетители на 21 юни от 11.30 часа в изложбената зала на комплекса и ще бъде отворена за тях до 3 юли.
11 юни 2009

Официално откриване на системата за видеонаблюдение

На 16 юни 2009 г. от 10.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се състои официално откриване на системата за видеонаблюдение и охрана в административния център на Община Габрово и концепцията за развитието й.
11 юни 2009

Покана за публично обсъждане

На 16 юни 2009 година от 17, 17.30 и 18 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе публично обсъждане за поемане на общински дълг по три проекта на Община Габрово по Оперативна програма „Регионално развитие”.
10 юни 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В края на миналата седмица от швейцарския партньорски град Тун се завърна делегация от Община Габрово, водена от зам. кмета д-р Нели Савчева.
9 юни 2009

Чешкият посланик и бизнес делегация – на еднодневно посещение в Габрово

На 12 юни 2009 г. на посещение в Габрово ще бъде посланикът на Чешката република в България Негово превъзходителство г-н Мартин Клепетко, придружаван от бизнес делегация. В нейния състав са включени търговският съветник на Посолството на Чешката република, управителят на Чешката агенция за подкрепа на търговията „ЧехТрейд”, представители на няколко чешки фирми: „СОР Либхави” за производство на автобуси, „М.С. Тритон” ООД за консултиране на мениджмънта и хедхънтинг, БИГЛОГ ООД - вносител на най-големия чешки производител на консервирани храни ХАМЕ, „КООЛ БГ” - за проектиране на технологични линии за каменодобивната промишленост и производство на стоманени конструкции, „Хобас България” – за търговия с тръбопроводни системи, както и представител на Чешките аеролинии.