Янтра е отборът в най-добро моментно състояние във Втора професионална лига, сочи статистиката. С успеха срещу лидера Септември в София в понеделник, габровският тим записа пета поредна победа в първенството и 10-ти пореден мач без загуба в първенството. Последното поражение на отбора ни беше на 22 октомври в двубоя срещу ЦСКА 1948 II, загубен с 0:1 в мач с много противоречиво съдийство.

Във временното класиране Янтра се намира на 5-та позиция с 40 точки. Със същия актив е и четвъртият – Монтана, а третото място с една повече заема тимът на Марек. Лидер е Септември с 47 точки, а втори е съставът на Спартак (Варна). Регламентът предвижда директна промоция в Първа лига за първите два отбора в крайното класиране. Завършилият на трето място отбор ще играе бараж за влизане в елитната група.

В 24-я кръг Янтра ще приеме друг от кандидатите за влизане в efbetЛига – Добруджа. Отборът от Добрич, който хвърли сериозни финансови ресурси в тази кампания, е на 8-ма позиция в подреждането, на 6 точки зад Янтра и на 7 от третото място и двубоят в Габрово се явява ключов за амбициите му.

Срещата е в събота, 9 март, на стадион Христо Ботев от 15:30 часа.

Отборът ще има нужда от силната подкрепа на габровските привърженици.

 

До 29 март Пощите очакват писма за международен епистоларен конкурс
5 март 2024
Кои са „Бившите хора“ на концлагерна България“ разкрива изследването на Мартин Иванов
6 март 2024