Главните пътни артерии в община Габрово са почистени и обработени, проходими при зимни условия. Седем екипа от служителите на отделите "Озеленяване " и "Чистота " почистват и обработват срещу заледяване стълбища в различни райони на града. Пътищата към населените места в общината се почистват.

Минус 6°е температурата в Габово тази сутрин. Снежната покривка в града е около 5 см. Проходът Шипка е почистен и обработен , проходим при зимни условия, главните пътища от Републиканската пътна мрежа също. Пътят Габрово – Узана е почистен и обработен против заледяване, информират от ОПУ – Габрово, температурата там е -11°. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват.

Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Жълт код за опасно студено време е обявен за днес, 9 януари, от НИМХ. Дневните температури ще се задържат отрицателни, като вечерта ще достигнат минус 10-12 градуса.

В нощта срещу сряда все още ще е ветровито, снеговалежът навсякъде ще спре. Температурите ще се понижат до минус 10°-минус 11°. През деня облачността ще намалее до слънчево, вятъра бързо и чувствително ще отслабне. Температурите трудно ще надвишават 0°!

Бъдете внимателни на пътя, спазвайте необходимата дистанция и въведени ограничения и предприемайте пътувания добре подготвени за зимни условия.

Община Габрово продължава партньорството с АСП за приемната грижа
8 януари 2024
В ИСУН 2020 са публикувани индивидуалните оценки на блоковете от първия етап на процедурата за енергийно обновяване по НПВУ
9 януари 2024