Снимка на новина 159
1 June 2009

ДФА "Габровче" с нова награда

Детският фолклорен ансамбъл "Габровче" спечели една от специалните награди на Десетия национален конкурс “Децата на България танцуват”
29 May 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

В рамките на програмата за сътрудничество между Габрово и Тун за 2009 година, на 1 юни, делегация от Община Габрово заминава за швейцарския партньорски град. Начело на делегацията е д-р Нели Савчева, зам.-кмет по културата, образованието и социалните дейности. В делегацията са включени и две представителки на Регионален хоспис Габрово – Юлия Димитрова, ръководител на Хосписа и Пенка Хаджитодорова, член на екипа в стационарната част на Хосписа в Дряново, както и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова.
27 May 2009

Среща във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите

Днес, 27 май 2009 г., кметът на Община Габрово Томислав Дончев проведе среща с представителите на Регионалната занаятчийска камара, Габровската търговско-промишлена палата, Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, Областна управа и прокуратура във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите, които започнаха в края на април по указание на Върховна административна прокуратура и предизвика противоречиви мнения сред замесените страни.
22 May 2009

„10 Д през нощта”

Във връзка с проекта „10 Д през нощта”, насочващ вниманието на младите хора към намаляване на пътните инциденти, сдружение „Отворена младеж” организира акции в най-активния период на абитуриентските балове, а именно от 20 до 30 май, когато съществува повишена опасност от произшествия на пътя.
22 May 2009

Кампанията „Шофирай отговорно” в Габрово

С подкрепата на Общините Русе, Велико Търново, Габрово, Сливен и Бургас, сдружение „Отворена младеж” организира тазгодишната кампания „Шофирай отговорно” със съдействието на програма „Младежта в действие”,Тойота България и с любезното домакинство на местния дилър на Тойота – „Венци” ЕООД.
Снимка на новина 145
21 May 2009

23 май – Национален ден на природните паркове

Дирекция Природен парк „Българка” ще отбележи второто издание на Националния ден на природните паркове на 23 май 2009 г. от 10.30 часа на южния паркинг на АЕК „Етъра”. Осигурен е автобус, който ще тръгне в 10 часа от спирката пред Областната управа в Габрово.
Снимка на новина 142
19 May 2009

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово стана на 10 години

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово е един от първите в България. Той е открит на 17 май 1999 г. за празника на град Габрово. В понеделник – 18 май 2009 г. Центърът отпразнува своята 10-годишнина.
16 May 2009

Поздравителен адрес от Президента Георги Първанов за Празника на Габрово

Приемете сърдечните ми поздрави по повод Деня на Габрово – 16 май и началото на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата.
16 May 2009

Слово на Кмета Томислав Дончев по повод Деня на Габрово

Живеем във времена на размиване, изтляване на всички идентичности – национални и културни. Не успяваме да предадем на децата си ценностите, с които живеем. Не успяваме да предадем и спомените си. Живеем в свят, страдащ от амнезия. Свят, който обича да обръща внимание на чувствата си, а не на спомените си... Който планира, но не си спомня... Свят, в който човек отлично знае къде е, често знае къде ще бъде, но рядко се сеща от къде е.
12 May 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

В изпълнение на програмата за съвместна работа през 2009 година, между Габрово и град Тун, Швейцария, през месец май двама представители на институции от Тун ще посетят Габрово по съвместни проекти.От вчера, 11 май, започна официалната програма на Томас Зомер от Градската библиотека на Тун в библиотека “Априлов-Палаузов” Габрово.
8 May 2009

Кметът Томислав Дончев ще връчи „Златният Езоп” на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009

В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 16 май т.г. от 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои официалното откриване на XIX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009 и награждаването на лауреатите.
8 May 2009

XIII Национална среща-наддумване "Благолаж" - Габрово 2009

Тринадесетият „Благолаж” ще воюва с пороците. На 17 май тази година в Дома на хумора и сатирата в Габрово за тринадесети път ще си кажат “Добра среща!” сладкодумци от цялата страна. Ще пристигнат зевзеци от Враца, Велико Търново, Димитровград, Дългопол, Елин Пелин, Козлодуй, Омуртаг, Троян, разбира се – и от Габрово и региона.
Снимка на новина 129
30 April 2009

Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган – на карнавала в Габрово

Габровци ще пуснат политиците по пързалката Лидерите на тройната коалиция - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, или по-точно техните макети ще заемат подобаващо място в карнавалното шествие на Габрово през 2009 година.
Снимка на новина 127
29 April 2009

Обществено обсъждане на Подробния устройствен план на Узана

На 28 април 2009 г. в Община Габрово се проведе обществено обсъждане на Подробния устройствен план на курортен комплекс „Узана”.
Снимка на новина 126
28 April 2009

Габровският карнавал – Няма криза!?

Пъстра, цветна, гиздава като невеста в Габрово е карнавалната фиеста.....