4 September 2009

Започна седмият Международен панаир на народните занаяти „Етър – 2009”

Официалният старт на панаира беше даден от заместник-министъра на културата д-р Тодор Чобанов, кмета на Община Габрово Томислав Дончев и директора на АЕК „Етър” ст.н.с. д-р Ангел Гоев. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” към Министерство на културата Руско Русев, областният управител Мариян Костадинов, заместник-кметовете д-р Нели Савчева и Таня Христова.
Снимка на новина 242
2 September 2009

Три официални делегации пристигат в Габрово

Три официални делегации от побратимени на Габрово градове ще гостуват тази година по време на Септемврийските дни на културата.
Снимка на новина 239
31 August 2009

Румънски резервисти гостуваха в Габрово

Делегация на офицерите от резерва от румънския град Питещ беше на посещение в Габрово на 29 август 2009 г. Посещението бе част от тридневната визита на румънските военни в нашата страна, инициирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса във В. Търново. 21-членната делегация бе водена от председателя на Окръжното ръководство на резервистите полковникът от резерва Александру Цинцарку.
Снимка на новина 237
28 August 2009

Изложбата „КарикаТуристи” стигна и до Близкия Изток

До края на тази година тематичната изложба „КарикаТуристи” – съвместна изява на Дома на хумора и сатирата и Дирекцията „Национален парк Централен Балкан” – ще гостува в редица страни от Близкия Изток. Тя представя сериозната тема за опазването на природата през погледа на хумористите и включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента.
25 August 2009

Забрана за палене на стърнища и суха тревна растителност

В писмо до Община Габрово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Велико Търново уведомява, че на основание чл. 40 и 41 от Закона за опазване на околната среда, чл. 6, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи и чл. 69, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча е абсолютно забранено паленето на стърнища и суха тревна растителност в земеделски земи, крайпътни сервитутни ивици и в горския фонд.
Снимка на новина 234
22 August 2009

Слово на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по повод 132 години от Шипченската епопея

Логиката на войната различава само победа и поражение, победител и победен. И в боя, и на световната политическа арена, не побеждава този, който е прав, а този, който е по-силен. Мисията е да събереш повече, по-силни и по-храбри мъже под знамената, за да докажеш, че освен справедлива, твоята война е и победоносна.
Снимка на новина 225
22 August 2009

132 години от Шипченската епопея /в снимки/

22 АВГУСТ 2009 г. връх Шипка
Снимка на новина 230
18 August 2009

Международен конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”

В Дома на хумора и сатирата постъпиха пълните условия за участие в международния конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния композитор, която светът ще отбележи през 2010 година. Конкурсът се организира от Музея на шаржа и карикатурата във Варшава и Бюрото по честването на юбилея.
Снимка на новина 229
13 August 2009

Отрязването на дърветата пред Театъра предотврати тежки последици

Успешно протече акцията по отстраняване на опасния кестен и липата пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов”. То се оказа абсолютно навременно и наложително. Отрязването потвърди констатациите на специалистите за необходимостта от предприемането на своевременни действия по премахването на дърветата.
Снимка на новина 227
12 August 2009

В Деня на младите хора, младежи поеха отделите на д-р Савчева

Днес, 12 август 2009 г., на Световния ден на младите хора, младежи от Природо-математическата гимназия „Aкад. Иван Гюзелев” бяха помощници в работата на заместник-кмета по образование, култура и социални дейности д-р Нели Савчева.
Снимка на новина 222
7 August 2009

Боя за рождения ден

255 кг латекс получи кметът на Община Габрово Томислав Дончев за рождения си ден. Цифрата обаче едва ли е окончателна, тъй като част от обещаната боя, с получени по телефона и електронната поща поздравления, ще бъде донесена в Общината през следващите дни.
1 August 2009

Среща на Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления

Във връзка със започналата преди две седмици задочна дискусия между Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления, на 30 юли 2009 г. се състоя среща между ръководството на Община Габрово, габровски магистрати и представители на РУ на МВР. Срещата беше инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев.
Снимка на новина 215
31 July 2009

Опасно дърво в центъра на Габрово

По повод на подаден сигнал, комисия от специалисти по озеленяване от Община Габрово, Държавно горско стопанство – Габрово и ”Благоустрояване” ЕООД се събра на място и извърши оглед на многогодишно кестеново дърво пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов” на ул. „Скобелевска”. Сигналът бе подаден от служители на Театъра, които са алармирали за видимо силно наклоняване на ствола на дървото.
Снимка на новина 212
27 July 2009

Нова проява на вандализъм в Габрово

Днес, 27 юли 2009 година, Габрово осъмна с нова проява на вандализъм, извършена от неизвестно до момента лице. Само три дни след откриването на реконструираното кръстовище на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа”, от озеленения „остров” на кръстовището са изкоренени току-що посадените храсти. 11 броя вечнозелени храсти от вида Туя даника - форма нана и 1 брой Хаме кипарис вече ги няма.
27 July 2009

СЪОБЩЕНИЕ

Съобщение на ОП „Гробищни паркове”
24 July 2009

Съставени са актове за непремахнати предизборни агитационни материали

В края на миналата седмица, инспектори от Община Габрово извършиха обход в града и съседните малки населени места, при който установиха, че все още не са отстранени голяма част от предизборните агитационни материали. Съгласно публично оповестена заповед на Кмета на Община Габрово, партиите, коалициите и инициативните комитети, са длъжни в тридневен срок от протичане на изборите за народни представители, да премахнат агитационните материали, в противен случай подлежат на санкциите предвидени в чл. 28 от Наредбата за чистотата в Габровската община.