Минка Минчева

Журналист

Минка Минчева е дългогодишен журналист. От две години е главен редактор на в. „Росица” в Севлиево. 20 години преди това е журналист във в. „100 вести”. От 7 години е водещ на публицистично предаване „Часът на Мина” по Радио „Бумеранг”. 10 години Минка Минчева е репортер и водещ на публицистично предаването по телевизия „Габрово Кабел”. През годините назад Минка Минчева е работила като водещ на сутрешен и вечерен блок на радио „Бумеранг”, Кабелно и УКВ Радио – Габрово, Заводско радио към ВТК „Георги Генев” и радио-телевизионно студио към Окръжна болница „Д-р Тота Венкова”-Габрово.

Минка Минчева е носител на Почетния знак на Габрово през 2004 г. за принос в развитието на журналистиката. Отличена е с приза „Журналист на годината” през 2008 г. на Българската асоциация на регионалните медии-София.

Минка Минчева е кандидат за общински съветник от гражданската квота. Като гражданин и журналист през годините активно е участвала в обществения живот и защитавала обществени каузи като: учредяване на ПП"Българка"; разработи и реализира медиен проект на ТВ"Габрово кабел" през 2009 и 2010 за връзка между ПТГМЕТ, машиностроителни фирми и Технически университет, който беше успешен. Тя е и един от авторите и участник в представянето на първата българска Петиция срещу тормоза на ТИР-овете, които преминаваха през прохода „Шипка” по време на реконструкцията на прохода „Хаинбоаз”. Петицията беше допусната за разглеждане в Комисията по жалбите и петициите в Европейския парламент през 2009 година.

Минка Минчева е член на Областния съвет за противодействие и превенция на корупцията от неговото създаване. Омъжена е, с един син.

Декларация по ЗПКОНПИ

Мариана Кръстева Мирослав Стоянов