Председател: инж. Тотка Иванова-Хрисова

Адрес: гр. Габрово, Спортен комплекс „Христо Ботев“   

доц. Красимир Гутев, доктор (старши треньор)

Тел.: +359 888 416 930

E-mail: grigor.gutev@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/TOTATLET.GABROVO

График за провеждане на тренировъчна дейност:

Понеделник - Петък от 17:00 часа,

Събота от 11:00 часа

Място на провеждане на тренировките:

Спортен комплекс „Христо Ботев“ – лекоатлетическа писта

Лекоатлетически клуб „ТОТ АТЛЕТ“ е създаден през 2003 г. по инициатива на доц. Красимир Гутев, инж. Тотка Иванова и д-р Пламен Панов, които са част от управата на клуба и до сега. За своята 14 годишна история клуба се утвърди на местно, национално и международно равнище. Бивши и настоящи състезатели на клуб са завоювали редица успехи, медали и призови класирания на състезания от националния и международния спортен календар на Българска Федерация по Лека атлетика.

Клубът е основен организатор на превърналия се в традиционен турнир по лека атлетика „Никола Вълчанов“ в памет на именития Габровски треньор от близкото минало поставил основите на спорта в града. Треньори и съмишленици в клуба са и бивши негови възпитаници.

В ЛК „ТОТ АТЛЕТ“ се развиват всички дисциплини от леката атлетика – спринт, препятствени бягания, хвърляния, средни и дълги бягания и скокове.

Треньори са доц. Красимир Гутев, доктор (дългогодишен национален състезател, национален рекордьор на 60 м в зала, бронзов медалист от Европейско първенство в зала, дългогодишен треньор по лека атлетика и преподавател по Физическо възпитание и спорт в Технически университет гр. Габрово), гл. ас. Григор Гутев, доктор (състезател по лека атлетика на национално ниво в препятствените бягания, треньор по лека атлетика, преподавател по Лека атлетика в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, треньор по физическа подготовка), Михаил Кьошев (дългогодишен национален състезател и национален рекордьор в дисциплината тласкане на гюле, дългогодишен треньор в хвърлянията с множество успехи), Ива Димова (национална рекордьорка в многобой за девойка младша възраст, дългогодишна национална състезателка в дисциплините многобой, 400 м през препятствия, 4 х 400 м, многократна национална шампионка, преподавател по лека атлетика в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, към момента активен състезател и треньор в дисциплините спринт, препятствени бягания и скокове), Християна Гутева (бивша състезателка в препятствените бягания, докторант в Национална Спортна Академия „Васил Левски“) и инж. Тотка Иванова-Христова.

Клубът набира деца, подрастващи и юноши (момичета и момчета) от всички възрастови групи за организирани занимания с лека атлетика под ръководството на квалифицирани треньори. Като от създаването си до сега ЛК „ТОТ АТЛЕТ“ не е събирал такси от трениращите в клуба.