Различно и неповторимо изживяване за всички деца и техните родители, които ще се включат в празника „В света на приключението 8“, обещават организаторите от клуб „Изследовател“ – Габрово. Събитието ще се проведе на 19 май в парк „Маркотея“ от 10 до 16 часа и е част от програмата на Дните на хумора в Габрово.

“В света на приключението 8” е замислен под формата на скаутски панаир с над 15 места за забавление и обучение, подобен и на ТВ риалитата „Фермата“ и „Игри на волята“. В осмото издание на празника в Габрово всички участници ще могат да преминат по въжен мост „през река”, да се спуснат със скаутски лифт високо по въздуха над „речния вир”, да се катерят по въжена стълба, да опитат скоростта на скаутската въртележка, да поиграят на “бой” с възглавници, както и да отправят своите детски послания към нас – възрастните, за изграждане на един по-добър свят.

Поканени да вземат участие със самостоятелни постове в празника са организациите: ОД на МВР, РДПБЗН, НП “Централен балкан”, ДПП „Българка“, РЗИ, ЦСМП, “Български червен кръст” от Габрово и за първи път – Пещерен клуб „Стринава“ гр. Дряново, които чрез демонстрации, игри и занимания, съответстващи на дейността им, ще имат за цел към приключенските преживявания да прибавят обучаващия и възпитаващ елемент.

Успоредно с преминаването на всички постове, децата и юношите, посетили празника, ще получат възможност да дадат своя малък принос в екологична акция за опазване чистотата на парк „Маркотея“, като по този начин ще засвидетелстват желанието си да бъдат част от един чист свят и да живеят живот, свързан с природата и съхраняващ нейните ценности.

Като награда за положените усилия при преодоляване на всяко приключение, децата ще получат възможност да прекарат минути в обстановка на специално построен изследователски лагер и да вкусят от романтиката на изследователския живот.

В края на празничното трасе ги очаква “PathLand” – територия на игрите – където в рамките на един час всеки ще може да участва в няколко разнообразни, интересни и с различна степен и характер на натоварване игри –  забавни или състезателни. Също така и ще бъдат научени и на игрите, които техните родители, баби и дядовци са играли навън.

Не на последно място, докато се забавляват, те ще трябва да получат от всеки пост част от кръстословица, която в края ще сглобят и ще могат да разберат кои са най-важните ценности в живота на човека, които могат да ги изградят като стойностни личности на обществото, в което живеят.         

За най-малките, които още не ходят на училище, има предвидени подходящи за възрастта им безопасни и интересни игри на детските площадки.

 Специалната атракция на празника “В света на приключението 8” ще бъде уникалната и неповторима “Забавачница за родители”, където те ще могат да изработват подаръчета за своите деца. Също така и щанд „Само за родители“.

Входът за събитието е свободен.

Мечтаният карнавал за неговия режисьор Светослав Славчев - хората активно да участват, да пеят, да танцуват и самите те да направят това да е най-пъстрият ден в Габрово.
10 май 2024
Важно! Предстоят тестове на сиренната система за ранно предупреждение в Габрово
10 май 2024