ОБЯВА

Съгласно чл. 95, ал. 1 от ЗООС

Уведомяваме

всички физически и юридически лица, че Община Габрово има следното инвестиционно предложение:  

Изпълнение на инженеринг/проектиране, строителство и упражняване на авторски надзор/ за обект: ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА ГРУПА СЕЛА: ВЕЛКОВЦИ, КМЕТЧЕТА, ЛЕСИЧАРКА, КАРАЛИ, КОСТЕНКОВЦИ, СТОЙЧОВЦИ, ДРАГОМАНИ, ТОДОРЧЕТА, МЕЖДЕНЕ, УЗУНИ И СТАРИЛКОВЦИ ОТ ВЪТРЕШНАТА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА НА ГР. ГАБРОВО.

с местонахождение: кметство Лесичарка, кметство Мичковци и кметство Донино

Настоящето инвестиционно предложение е за проектиране и изграждане на ново, извънселищно водоснабдяване на посочените села от яз. „Хр. Смирненски”, като се   запазят съществуващите водоеми и помпени станции.

С оглед на това, че изградените съоръжения са на около 50 год. и техният експлоатационен живот е изтекъл, следва да се предвиди тяхната реконструкция и подмяна при необходимост.

Ще се проектират изцяло нови трасета за доставяне на вода до помпени станции и водоеми, обслужващи селата на кметство Лесичарка и кметство Мичковци. По възможност ще се използват съществуващите пътища (държавни, общински, земеделски или горски).  

Възложител: Община Габрово

Всички, които желаят да изразят мнения и становища, могат да го направят писмено в РИОСВ Велико Търново с адрес: гр. Велико Търново, ул. „Никола Габровски” № 68.

30.04.2024г

Община Габрово                                                                                         

Дирекция Инфраструктура и екология

 

/files/Otdel OSV/уведомление-за-ИП_-_Лесичарка.docx

 

 

„Основен ремонт на улица Чавдар“, гр. Габрово „Разширяване на производствената дейност, свързано с реконструкция и промяна на предназначението на съществуващата сграда в цех за монтаж и опаковка на ръчни гранати“, което ще се реализира в сгради 81904.28.113.24 и 81904.28.113.25 част от производствения комплекс „Еловица 1895“АД, площадка с. Чарково