Община Габрово набира състезателни отбори за строителство на миниатюрни сгради по време на заключителния трети ден от Дните на градското планиране, които ще се провеждат от 18 до 20 април 2013 г. Целта на състезанието е в рамките на няколко часа  да се построи макет на сграда с малки блокчета YTONG.
В състезанието ще участват 8 отбора по 4 човека. Кандидатите могат да бъдат семейства, фирми, ученици и хора на всякаква възраст. Всяка от групите ще разполага с 98 блокчета YTONG, помощни материали, инструменти и индивидуални екипи. Отборите ще научат няколко дни преди състезанието размерите и вида на блокчетата, които ще получат, за да могат предварително да обмислят идеите си.
Надпреварата ще се проведе на 20 април 2013 г. (събота) на площад Възраждане от 10:00 часа. Освен състезанието на площада са предвидени и други забавления – строителство на сгради от кашони, най-дългата рисунка от коприна, рисуване за деца с различни техники, изработка на оригами и други.
Нека заедно превърнем деня в празник на идеите, творчеството и креативността.
Заявки за участие могат да се подават на e-mail: oic@gabrovo.bg и телефон: 066/807-222 до 11 април 2013 г.
 
Лятна международна академия за драматургично писане “Да умреш от смях” 29 юли – 9 август 2017 Боженци – Габрово – София, България Среща с медиите за дни на градското планиране - Габрово 2013